DIY Kersttrui

Eerst werd knitwear – waaronder Scandinavische truien- weer immens populair tijdens de crisis. Dit ging gepaard met een toenemend enthousiasme voor allerlei DIY (ofwel Do It Yourself) producten. Van het ontwerpen van je eigen private label collecties tot het breien van je kerstballen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het (weer) and we love it!

In het verlengde hiervan is de oeroude ‘foute kersttrui traditie’ uit Amerika en Engeland in een nieuw licht komen te staan. Het straalt gezelligheid, warmte en humor uit. Bovendien hoef je ze niet per se te kopen, maar kun je ze ook heel goed zelf maken. Bovendien draag je dan een unieke super tacky kersttrui ofwel “It’s like Christmas threw up on a sweater” zoals Cassie Diamond het resultaat omschrijft in haar DIY filmpje. Zo hoort het te zijn!

Dit zijn de basics:

  1. Zoek een oude trui of koop een eenvoudig model.
  2. Koop allerlei grappige, glinsterende en leuke kerstornamenten of knuffels in.
  3. Vergeet niet voor een goede schaar, lijmpistool, vilt & naald en draad te zorgen.
  4. Bevestig alle leuke kerstornamenten, glitters, uitgeknipte viltfiguren op de trui.

Zo, nu kun je met je kersttrui aan de slag met de korte DIY filmpjes op deze pagina. Uiteraard is dit slechts een greep uit de vele DIY filmpjes die op YouTube staan. Bekijk ook foute kersttruien op Instagram voor inspiratie en vermaak.


Laat je fantasie de vrije loop en steel de show met jouw zelfgemaakte, unieke kersttrui tijdens jullie zelf georganiseerde Ugly Christmas Sweater Party!