Foute kersttruiendag

In 2011 is de tweede vrijdag in december gebombardeerd tot ‘Ugly Christmas Sweater Day’. Yes it’s a thing! Iedereen wordt opgeroepen om op die dag je meest gênante kersttrui te dragen. Dit is niet alleen grappig en leuk, de bedoeling is tevens om op een luchtige manier aandacht te richten op Save the Children. De slogan is: Make the World Better with a Sweater! De foute kersttrui is daarmee onlosmakelijk verbonden met het goede doel Save the Children.

Ter info: De website Nationaluglychristmassweaterday.org probeert foute kersttruiendag vanaf 2015 overigens te verplaatsen naar de derde vrijdag van december. Je kunt daarom ook foute kersttruienfeesten op 18 december tegenkomen. Wij houden echter de tweede vrijdag van december aan, in 2015 valt dit op 11 december, voor foute kersttruiendag.

Allerlei instellingen, bedrijven en scholen in Amerika doen graag mee en verzinnen elk jaar nieuwe manieren om geld in te zamelen. Jij kunt ook meedoen. Het is eenvoudig: draag een foute kersttrui en doneer $5 aan de internationale liefdadigheidsinstelling Save the Children die daarmee zich sterk maken om een vroegtijdige dood onder kinderen tegen te gaan als gevolg van gemakkelijk te voorkomen ziektes zoals diarree, longontsteking en malaria.

Aftellen naar Foute Kerst:

Deelnemen aan Foute Kersttruiendag?

  1. Zorg dat je een gênante kersttrui op de kop tikt of zelf maakt.
  2. Draag de kersttrui de hele dag met trots (dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat).
  3. Zorg dat je zoveel mogelijk vrienden, familieleden, collega’s en kennissen overhaalt om ook een foute kersttrui te dragen en geld te doneren onder het motto “The more the merrier”!

Vanwege dit laatste punt worden er logischerwijs op Ugly Christmas Sweater Day ook veel foute kersttruienfeestjes georganiseerd op deze dag.