Noorse Truien

Noorse truien- en vesten zijn dit najaar ook weer trending. Het zijn dikke, lekkere warme truien met (drukke) gebreide of ingeweven  patronen in verschillende kleuren. Je zou het kunnen zien als de ‘safe’ versie van de foute kersttrui.

Noorse truien dames

Bestel Noorse truien bij Forever21!

Noorse damestruien

Bestel Noorse truien bij Zalando!

Noorse trui dames

Bestel Noorse damestruien bij Otto!

Noorse truien dames

Bestel Noorse truien bij Wehkamp!

De Noorse trui associëren Nederlanders met Kerst en alle Scandinavische landen, niet alleen Noorwegen. De reden dat wij de term ‘Noorse trui’ voor dit type trui gebruiken komt waarschijnlijk door de film Troll i ord uit 1953. De hoofdrolspelers dragen hier een specifieke versie van de Noorse ‘lusekofte’ die erg populair werd en sindsdien het iconische toonbeeld van een Noorse trui is.

Noorse truien heren

Shop Noorse heren truien bij Zalando!

Noorse-herentrui

Bestel Noorse truien bij Wehkamp!

Noorse kersttrui heren

Bestel Noorse truien bij Forever21!

Heren Noorse trui

Bestel Noorse heren truien bij Otto!

De typische Scandinavische patronen zijn vaak in een in een half ronde vorm bij de hals en mouwen te zien of in banden over de torso en buik. Het gebruik en de uitvoering van ingewikkelde patronen in de wollen truien zegt oorspronkelijk natuurlijk ook iets over de brei-vaardigheden en vakbekwaamheid van degene die het maakte.

De overgrote basis van de trui bestaat overwegend uit rustige kleuren zoals crème en donkerblauw. De ingeweven of ingebreide patronen zijn uitgevoerd in een contrasterende kleur zodat er een soort licht-donker effect ontstaat. Dus als het in de basis een donkerblauwe trui is, dan zijn de patronen bijvoorbeeld uitgevoerd in contrasterend wit.

Hoewel Noorse truien zeer gedetailleerde patronen hebben en daardoor druk ogen, komen ze door de rustige kleuren minder ‘fout’ over. Kortom: het zijn echte musthaves in de aanloop naar de feestdagen. Want ook rendieren, sneeuwvlokken, kerstster-achtige vormen, hulst en kerstornamenten zijn een veelvoorkomend onderwerp in de versieringen op Noorse truien!

In de huidige wintercollectie is er een groot aanbod aan heerlijke, warme Noorse truien. Wij hebben hier alvast een selectie voor je gemaakt!